FOTO ALBUM
MAAND 10
7 maart t/m 6 april 2004

Lekker spelen met mijn nieuwe speelgoed!

In deze periode, vlak voordat Mira 10 maanden oud is, heeft ze veel geleerd. Als je 'kussengevecht' roept, stormt ze op de kussens af om ermee te stoeien. Ze weet hoe ze moet aaien, en zegt dan een langgerekt 'Aaaaaahhh'. Ze begint allerlei geluidjes na te doen, van overdreven kuchen tot zingen. Als we vragen waar haar boekje met 'papabeer, mamabeer en babybeer' is, speurt ze met haar ogen de hele vloer rond, en kruipt erheen zogauw ze het boekje heeft ontdekt.

Deze pop past mijn kleertjes!

Mira kreeg deze maand een pop, die bijna net zo groot is als dat Mira was toen ze geboren werd. De pop draagt nu Mira's eerste kleertjes.

Ze kan nu heel goed zelfstandig rechtop blijven zitten. En in drie dagen heeft ze geleerd hoe je van zit- naar kruiphouding moet komen, zónder keihard voorover te kukelen.

...

Direct daarop volgend begon ze zich aan een voetenbankje en laag televisietafeltje op te trekken, om ditzelfde nog geen week later te proberen aan de bank. Ze heeft nog niet genoeg evenwicht en behendigheid om op eigen kracht terug op de vloer te komen. Mira kruipt als ze daar zin in heeft. Vaak vindt ze op haar buik voorover glijden makkelijker en sneller gaan. Als we languit op haar speelkleed liggen gebruikt ze ons als klimrek, dan trekt ze zich op, rolt en kruipt ze over ons heen, en stort zich grijnzend en grommend met wijd open mond op ons lichaam en ons gezicht.

...

Ze krijgt af en toe een sapje in een beker (anti-lek), maar veel interesse heeft ze daar niet voor. Ze houdt veel liever een flesje aan haar mond. Ze eet echt alles wat je haar voorschotelt, ook de babyvoeding die ze met 4 maanden niet wilde eten. Met gemakt eet ze nu een hele mango als fruithap.

...

Door het ingaan van de zomertijd wordt ze wat later wakker, en gaat 's avonds een half uurtje later naar bed. Ook haar middagdutjes zijn een half uur tot een uur verlaat. Het duurt even voordat Mira aan de nieuwe tijd gewend is.