FOTO ALBUM
MAAND 17
7 oktober t/m 6 november 2004

Eendjes in onze voortuin!

's Morgens als Mira wakker wordt kijken we altijd of de eendjes al voor de deur staan. Ze roept dan wat ze ziet en wijst alles aan: auto, baby, woef (hond), ochul (vogel) en kaaakkk (eendjes). We gooien brood voor het huis, en dan komen alle eendjes uit de sloot bij ons een hapje eten. Mira kijkt net zo lang totdat ze weer naar huis vliegen.

Goedemorgen, eendjes!
Oma helpen met vegen

Deze maand kreeg Mira haar eigen bezempje, omdat ze steeds mee wilde helpen met vegen. Mira ruimt alles op waar ze het vandaan heeft, of gebaart dat wij iets terug op de juiste plaats moeten zetten. De telefoon hoort in de oplader, schoenen netjes naast elkaar, boekjes op tafel, kruimeltjes van de grond, bananenschil in de prullenbak, vuile kopjes in de afwasmachine. Als we gaan eten roept ze 'Taful!!!' en helpt na het eten met het opruimen van onderzetters, placemats, bordjes en bestek.

Aan tafel voor de fruithapjes

Mira is van de verticale groep naar de 0-2 jarigen gegaan, waar ze veel met leeftijdsgenootjes speelt. Haar beste vriendinnetje is Kaya (links van Mira). Ze noemt thuis heel vaak Kaya's naam. Op de foto staan ook Pjotr en Eline (bovenste rij) en Cleo (links onder).

Op school leren we over de dieren
Blaas nog eens een bel!

We hebben boekenplanken opgehangen, waarop allemaal leuke prentenboeken staan. Mira is nog steeds heel erg dol op boekjes, en loopt er de hele tijd naar te wijzen 'Die... die... die...!' Dan wil ze alle boekjes van de plank bekijken. Uit Amerika werd een vrolijke 'mailbox' naar Mira opgestuurd. Daar vindt ze geregeld leuke post voor haar in (op de foto rechts naast de televisie).

Inge kwam na lange tijd weer eens op bezoek. Die heeft Mira vermaakt met bellenblazen. Bellen moeten gevangen worden, maar je kunt ze beter prikken voordat ze uit elkaar spatten, dat heeft Mira al vrij snel door.

Ik weet wel hoe ik brood moet gooien naar de eendjes!

Mira gaat elke week wel een paar keer naar de eendjes toe. In de herfst vindt Mira herfstblaadjes, eikeltjes, beukennootjes en kastanjes. Deze maand begint het wat frisser te worden, dus krijgt Mira een mooie rode winterjas, waarmee ze trots door het winkelcentrum loopt.

Kijk mij eens in mijn nieuwe jas!

Mira was een hele maand verkouden, en wilde nauwelijks iets eten. Gelukkig is haar eetlust weer volop terug, en smult ze weer van alles wat ze voorgeschoteld krijgt. Op dit moment eet ze het liefst couscous, spercieboontjes, gekruid gehakt en omelet. Spruitjes, leverkaas en rijstepap gaan er ook zonder problemen in.