FOTO ALBUM
MAAND 9
7 februari t/m 6 maart 2004

Joepie, Inge is er ook!

Op ons verjaardagsfeestje zit het huis ineens vol gezellige mensen. Het zonnetje schijnt volop en overal kruipen, zitten, slapen, lopen en spelen kinderen. Mira gaat van hand tot hand en vindt het allemaal fantastisch. Het is begin februari. Mira kan goed rechtop zitten, maar verliest nog vaak haar evenwicht.

Er valt hier van alles te beleven!

Mira heeft al wel de juiste kruiphouding, maar heeft nog niet uitgevonden wat ze dan met haar handen en voeten in welke volgorde moet doen. Desondanks begint ze steeds beter te schuiven en te rollen. Zo ontdekt ze een voetenbankje, stoel- en tafelpoten. In het begin beperkt Mira zich tot de huiskamer, maar schuifelt al gauw richting keuken waar ze met lege colaflessen kan spelen. Het speelkleed wordt te klein, haar wereld wordt groter.

HIer kan ik lekker spelen!

Elke dag leeft Mira zich uit op de grond. Ze speelt met haar speelgoed, brabbelt hele verhalen als ze een boekje in handen heeft, ze achtervolgt de poes en schuift overal heen. Dit is haar domein, waar ze uren bezig kan zijn. Ze is erg zelfstandig en aarzelt niet om ergens op af te schuiven. Haar ontdekkingsdrang is groot. Ze draagt overalletjes en maillots tegen de kou bij de grond.

Op schoot is het ook gezellig, hoor... als ik er zin in heb

Soms wil Mira dichterbij zijn en brengt dan het liefst de hele dag knuffelend, spelend en wiegend op schoot door. Deze maand verschijnen er op een ochtend plotseling twee voortandjes onder in haar mond. Het lijkt er op dat Mira er nauwelijks last van heeft. Op het consultatiebureau laat ze zien dat ze naar iemand 'dag!' kan zwaaien. Ze is nu 70 cm lang en weegt bijna 9 kilo.

Spetter spatter spater... ikke in het water!

Mira gaat voortaan zittend in bad, en dan spettert ze met water. Dan zingen we liedjes en doen we kiekeboe-spelletjes met de handdoek. Een nieuw avondritueel is erij gekomen: tandjes poetsen. De eetbare kindertandpasta vindt Mira zo lekker dat ze bij het zien van het tandeborsteltje haar mond al wijd open spert.